Op de valutamarkten steeg de koers van de euro meteen richting 1,40 dollar, waarbij de analisten een verdere stijging ten opzichte van op de eerste plaats de dollar niet uitsluiten.

Bij Brown Brothers Harriman is chief currency strategist Marc Chandler van mening dat de euro makkelijk kan doorstijgen richting 1,43 dollar, met mogelijk een top op 1,50 dollar.

Er is echter één grote maar: vanaf het einde van deze maand kunnen de problemen in de periferie van de eurozone weer aan de oppervlakte komen, wat de koers van de dollar onder druk kan zetten.

Op de valutamarkten steeg de koers van de euro meteen richting 1,40 dollar, waarbij de analisten een verdere stijging ten opzichte van op de eerste plaats de dollar niet uitsluiten. Bij Brown Brothers Harriman is chief currency strategist Marc Chandler van mening dat de euro makkelijk kan doorstijgen richting 1,43 dollar, met mogelijk een top op 1,50 dollar. Er is echter één grote maar: vanaf het einde van deze maand kunnen de problemen in de periferie van de eurozone weer aan de oppervlakte komen, wat de koers van de dollar onder druk kan zetten.