Het is de afgelopen weken alleszins relatief windstil geworden, blijkbaar is de Europese Centrale Bank er in geslaagd om de onrust bij de beleggers weg te nemen.

Niet alleen de beurskoersen zijn aan een eindejaarsrally bezig, ook de euro laat zich van zijn betere zijde zien. Alle indicatoren geven bovendien aan dat de koers van de euro nog verder kan stijgen.

De EUR/USD-grafiek vertoont een omgekeerd

(H)oofd(S)chouderpatroon op basis waarvan een stijging van de euro naar $ 1,42 mag worden verwacht in de loop van 2013.

Een duurdere euro - lees goedkopere Amerikaanse dollar - betekent minder inflatiedruk voor de opkomende landen, hetgeen de risico's van een stijgende rente beperkt. Dit laatste is volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig voor het (financieren van) het bedrijfsleven in de opkomende landen.

Het is de afgelopen weken alleszins relatief windstil geworden, blijkbaar is de Europese Centrale Bank er in geslaagd om de onrust bij de beleggers weg te nemen. Niet alleen de beurskoersen zijn aan een eindejaarsrally bezig, ook de euro laat zich van zijn betere zijde zien. Alle indicatoren geven bovendien aan dat de koers van de euro nog verder kan stijgen. De EUR/USD-grafiek vertoont een omgekeerd (H)oofd(S)chouderpatroon op basis waarvan een stijging van de euro naar $ 1,42 mag worden verwacht in de loop van 2013. Een duurdere euro - lees goedkopere Amerikaanse dollar - betekent minder inflatiedruk voor de opkomende landen, hetgeen de risico's van een stijgende rente beperkt. Dit laatste is volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig voor het (financieren van) het bedrijfsleven in de opkomende landen.