De Europese eenheidsmunt kan dus aan de vooravond van nieuwe dramatische dalingsfase staan. Nick Bennenbroek, head of currency strategy bij Wells Fargo & Co. in New York, is van mening dat het momenteel moeilijk is om argumenten te bedenken die pleiten voor een stijging van de euro.

Meeting van vanavond gaat niets oplossen

Volgens Bennenbroek beseft iedereen dat de Europese meeting van vandaag een maat voor niets zal zijn. Hooguit zal ze dienen als voorbereiding van de volgende top op 28 en 29 juni wanneer zowel de Franse als de Griekse verkiezingen achter de rug zijn.

Over de afgelopen maand is de dollar met 4,20% gestegen tegenover de euro, zo blijkt uit de evolutie van de Bloomberg Correlation-Weighted Indexes. De yen was evenwel de beste performer in de verslagperiode, de koers van de yen steeg met 6,70% tegenover de euro.

De Europese eenheidsmunt kan dus aan de vooravond van nieuwe dramatische dalingsfase staan. Nick Bennenbroek, head of currency strategy bij Wells Fargo & Co. in New York, is van mening dat het momenteel moeilijk is om argumenten te bedenken die pleiten voor een stijging van de euro. Meeting van vanavond gaat niets oplossen Volgens Bennenbroek beseft iedereen dat de Europese meeting van vandaag een maat voor niets zal zijn. Hooguit zal ze dienen als voorbereiding van de volgende top op 28 en 29 juni wanneer zowel de Franse als de Griekse verkiezingen achter de rug zijn. Over de afgelopen maand is de dollar met 4,20% gestegen tegenover de euro, zo blijkt uit de evolutie van de Bloomberg Correlation-Weighted Indexes. De yen was evenwel de beste performer in de verslagperiode, de koers van de yen steeg met 6,70% tegenover de euro.