De status van vluchthaven en de afwezigheid van begrotingsperikelen in de Scandinavische landen gaven deze munten een duwtje in de rug.

Voor de SEK geldt volgens Leleux dezelfde analyse als deze voor de NOK. De euro is de afgelopen weken verder gestegen t.o.v. de SEK.

Deze stijging is volgens ons nog steeds een tijdelijke opwaartse beweging voor de euro want na de sterke koersprestatie van de afgelopen jaren was de SEK aan een afkoelingsfase toe.

Het koersdoel van Leleux van enkele weken geleden ("koersdoelzone: 8,80 - 9,20 SEK voor 1 EUR") werd zopas bereikt.

Er bestaat nog licht opwaarts potentieel voor de euro tot 9,40 - 9,50 SEK voor 1 EUR.

Maar de hoge stand van de RSI-indicator doet vermoeden dat de euro nu aan een afkoelingsfase toe is. De structurele trend blijft wijzen op een verdere versterking van de SEK!

De status van vluchthaven en de afwezigheid van begrotingsperikelen in de Scandinavische landen gaven deze munten een duwtje in de rug. Voor de SEK geldt volgens Leleux dezelfde analyse als deze voor de NOK. De euro is de afgelopen weken verder gestegen t.o.v. de SEK. Deze stijging is volgens ons nog steeds een tijdelijke opwaartse beweging voor de euro want na de sterke koersprestatie van de afgelopen jaren was de SEK aan een afkoelingsfase toe. Het koersdoel van Leleux van enkele weken geleden ("koersdoelzone: 8,80 - 9,20 SEK voor 1 EUR") werd zopas bereikt. Er bestaat nog licht opwaarts potentieel voor de euro tot 9,40 - 9,50 SEK voor 1 EUR. Maar de hoge stand van de RSI-indicator doet vermoeden dat de euro nu aan een afkoelingsfase toe is. De structurele trend blijft wijzen op een verdere versterking van de SEK!