De Europese Centrale Bank waarschuwde gisteren dat de Europese banken nog meer afschrijvingen tegemoet kunnen zien, een gegeven dat verder op de koers van de euro kan blijven wegen.

Daisaku Ueno, president van Gaitame.Com Research Institute (één van de grootste Japanse valutahandelaars) is van mening dat de problemen in Zuid-Europa op de koers van de euro gaan blijven wegen.

Anderzijds is het volgens Ueno hoopgevend dat er tot dusver nog geen paniekverkopen van euro's zijn geweest.

Vanmorgen daalde de koers van de euro tot 1,2245 dollar, tegenover een slotkoers van 1,2306 dollar gisterenavond. De euro had onder andere te lijden onder het bericht gisteren dat de Italiaanse werkloosheid in april is gestegen van 8,80% tot 8,90%.

In mei daalde de euro dus met 7,40% tegenover de dollar, het was al de zesde maand op rij dat de euro in waarde daalde. Dat is de langste periode sinds april 2000.

De Europese Centrale Bank waarschuwde gisteren dat de Europese banken nog meer afschrijvingen tegemoet kunnen zien, een gegeven dat verder op de koers van de euro kan blijven wegen. Daisaku Ueno, president van Gaitame.Com Research Institute (één van de grootste Japanse valutahandelaars) is van mening dat de problemen in Zuid-Europa op de koers van de euro gaan blijven wegen. Anderzijds is het volgens Ueno hoopgevend dat er tot dusver nog geen paniekverkopen van euro's zijn geweest. Vanmorgen daalde de koers van de euro tot 1,2245 dollar, tegenover een slotkoers van 1,2306 dollar gisterenavond. De euro had onder andere te lijden onder het bericht gisteren dat de Italiaanse werkloosheid in april is gestegen van 8,80% tot 8,90%. In mei daalde de euro dus met 7,40% tegenover de dollar, het was al de zesde maand op rij dat de euro in waarde daalde. Dat is de langste periode sinds april 2000.