De recent gepubliceerde macro-economische indicatoren vielen in Europa meestal mee, terwijl de Amerikaanse vaak tegenvielen. Bovendien speelt ook het effect van de positieve resultaten van de stress tests bij de Europese banken.

Mike Jones, currency strategist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, wijst er op dat de eerste reactie op de resultaten van de stress tests er één van teleurstelling was, maar dat de valutamarkten zich snel herstelden.

Toch is Jones op zijn hoede, want hij verwacht dat de euro boven het niveau van 1,30 dollar de beste pijlen zal verschoten hebben. De huidige rally dreigt volgens hem aan kracht te verliezen.

Gareth Berry, currency strategist in Singapore bij UBS AG, ziet een zwak punt voor de euro bij de besparingsmaatregelen die de Europese regeringen aangekondigd hebben. Die gaan onvermijdelijk de economische groei in de eurozone beïnvloeden.

De recent gepubliceerde macro-economische indicatoren vielen in Europa meestal mee, terwijl de Amerikaanse vaak tegenvielen. Bovendien speelt ook het effect van de positieve resultaten van de stress tests bij de Europese banken. Mike Jones, currency strategist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, wijst er op dat de eerste reactie op de resultaten van de stress tests er één van teleurstelling was, maar dat de valutamarkten zich snel herstelden. Toch is Jones op zijn hoede, want hij verwacht dat de euro boven het niveau van 1,30 dollar de beste pijlen zal verschoten hebben. De huidige rally dreigt volgens hem aan kracht te verliezen. Gareth Berry, currency strategist in Singapore bij UBS AG, ziet een zwak punt voor de euro bij de besparingsmaatregelen die de Europese regeringen aangekondigd hebben. Die gaan onvermijdelijk de economische groei in de eurozone beïnvloeden.