De reden hiervoor is dat de economische groei meer teruggeschroefd werd dan de kosten om geld te lenen. Maar na Zuid-Europa verplaatsen de problemen zich naar het noorden, waarbij Frankrijk als volgende land in de problemen dreigt te komen. Frankrijk ligt trouwens ergens tussen het noorden en het zuiden in.

Parijs heeft zijn begrotingsdeficiet gemist, als volgende lijken nu Nederland en Duitsland zelf. Duitsland zelf overweegt nieuwe besparingsmaatregelen, maar besparingen hebben de problemen alleen maar erger gemaakt. De euro is zo een zelfmoordpact van besparingen geworden.

De reden hiervoor is dat de economische groei meer teruggeschroefd werd dan de kosten om geld te lenen. Maar na Zuid-Europa verplaatsen de problemen zich naar het noorden, waarbij Frankrijk als volgende land in de problemen dreigt te komen. Frankrijk ligt trouwens ergens tussen het noorden en het zuiden in. Parijs heeft zijn begrotingsdeficiet gemist, als volgende lijken nu Nederland en Duitsland zelf. Duitsland zelf overweegt nieuwe besparingsmaatregelen, maar besparingen hebben de problemen alleen maar erger gemaakt. De euro is zo een zelfmoordpact van besparingen geworden.