De bezorgdheid rond het oplopen van het deficiet op de begroting van Griekenland is weer toegenomen nu Duitsland zich in de zaak erg hard opstelt. Voor de Duitsers is Griekenland beter gebaat bij IMF-hulp dan bij Europese hulp.

Vanmorgen kostte de euro iets meer dan 1,36 dollar, waardoor het verlies op weekbasis voor de euro is opgelopen tot 1,10%. De Europese eenheidsmunt daalde ten opzichte van 15 van de 16 belangrijkste wereldmunten.

De daling van de koers van de euro hoeft niet noodzakelijk slecht nieuws te zijn voor de Europese bedrijfswereld, want de exportpositie van de Europese bedrijven wordt er sterker door.

Dat is vooral in het belang van Duitsland, wiens economie sterk exportgericht is. Sommige waarnemers verdenken de Duitsers er dan ook van om de crisis rond Griekenland te gebruiken om de euro naar omlaag te duwen.

De bezorgdheid rond het oplopen van het deficiet op de begroting van Griekenland is weer toegenomen nu Duitsland zich in de zaak erg hard opstelt. Voor de Duitsers is Griekenland beter gebaat bij IMF-hulp dan bij Europese hulp. Vanmorgen kostte de euro iets meer dan 1,36 dollar, waardoor het verlies op weekbasis voor de euro is opgelopen tot 1,10%. De Europese eenheidsmunt daalde ten opzichte van 15 van de 16 belangrijkste wereldmunten. De daling van de koers van de euro hoeft niet noodzakelijk slecht nieuws te zijn voor de Europese bedrijfswereld, want de exportpositie van de Europese bedrijven wordt er sterker door. Dat is vooral in het belang van Duitsland, wiens economie sterk exportgericht is. Sommige waarnemers verdenken de Duitsers er dan ook van om de crisis rond Griekenland te gebruiken om de euro naar omlaag te duwen.