In Tokio werd vanmorgen gehandeld aan een koers van 1,2213 dollar voor één euro, tegenover 1,2221 dollar gisterenavond in New York. Toch lijkt het hausse-potentieel voor de euro beperkt.

Gareth Berry, currency strateeg in Singapore voor UBS AG, blijft negatief voor de eurozone. Volgens Berry is het onwaarschijnlijk dat de begrotingscrisis in de eurozone snel zal opgelost worden.

De strenge besparingsmaatregelen die nu worden genomen, gaan zonder enige twijfel op de economische groei wegen. Berry denkt dat de euro over een periode van drie maanden zal terugvallen richting 1,15 dollar.

Alexander Koch, econoom bij UniCredit Group, is van mening dat de schuldencrisis ook invloed gaat hebben op de Duitse economie.

Die invloed zal tegen het einde van het jaar merkbaar worden, wanneer het effect van de besparingsmaatregelen voelbaar gaat worden.

Koch is anderzijds van mening dat al veel slecht nieuws in de koers van de euro zit verrekend, wat verklaart waarom de Europese eenheidsmunt relatief rustig reageerde op de Griekse kredietverlaging.

In Tokio werd vanmorgen gehandeld aan een koers van 1,2213 dollar voor één euro, tegenover 1,2221 dollar gisterenavond in New York. Toch lijkt het hausse-potentieel voor de euro beperkt. Gareth Berry, currency strateeg in Singapore voor UBS AG, blijft negatief voor de eurozone. Volgens Berry is het onwaarschijnlijk dat de begrotingscrisis in de eurozone snel zal opgelost worden. De strenge besparingsmaatregelen die nu worden genomen, gaan zonder enige twijfel op de economische groei wegen. Berry denkt dat de euro over een periode van drie maanden zal terugvallen richting 1,15 dollar. Alexander Koch, econoom bij UniCredit Group, is van mening dat de schuldencrisis ook invloed gaat hebben op de Duitse economie. Die invloed zal tegen het einde van het jaar merkbaar worden, wanneer het effect van de besparingsmaatregelen voelbaar gaat worden. Koch is anderzijds van mening dat al veel slecht nieuws in de koers van de euro zit verrekend, wat verklaart waarom de Europese eenheidsmunt relatief rustig reageerde op de Griekse kredietverlaging.