Het is nu uitkijken naar de meeting van de Amerikaanse centrale bank, die voor volgende week (25 en 26 januari) is gepland. Algemeen wordt verwacht dat daar niet veel nieuws zal worden gezegd.

Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3506 dollar, tegenover 1,3473 dollar als slotkoers gisterenavond. De yen daalde ten opzichte van de dollar tot het laagste niveau sinds 14 december.

Yousuke Hosokawa, senior currency dealer in Tokio bij Chuo Mitsui Trust & Banking Co, is van mening dat China momenteel de allesoverheersende factor op de valutamarkten blijft. Gaat de Chinese centrale bank al heel snel de rente verhogen?

Het is nu uitkijken naar de meeting van de Amerikaanse centrale bank, die voor volgende week (25 en 26 januari) is gepland. Algemeen wordt verwacht dat daar niet veel nieuws zal worden gezegd. Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3506 dollar, tegenover 1,3473 dollar als slotkoers gisterenavond. De yen daalde ten opzichte van de dollar tot het laagste niveau sinds 14 december. Yousuke Hosokawa, senior currency dealer in Tokio bij Chuo Mitsui Trust & Banking Co, is van mening dat China momenteel de allesoverheersende factor op de valutamarkten blijft. Gaat de Chinese centrale bank al heel snel de rente verhogen?