Sebastien Galy, currency strateeg bij BNP Paribas SA in New York, is van mening dat de euro nog fors terrein kan verliezen tegenover de dollar. We beleven momenteel een periode van risico-aversie, waarbij de beleggers voor zekerheid kiezen.

Het is voor de eerste keer sinds april 2009 dat een euro minder dan 1,32 dollar waard was. Ook tegenover andere munten zoals de Japanse yen nam de Europese eenheidsmunt een stevige duik.

Tegenover de yen bedroeg het verlies zelfs meer dan 2%.

Win Thin, senior currency strateeg bij Brown Brothers Harriman & Co. in New York, was van mening dat de downgrading voor Portugal veel groter was dan verwacht.

Bovendien zal Spanje snel volgen wanneer Portugal wordt aangevallen. Tegen die achtergrond kan het niet anders of de euro moet verder gaan dalen.

Vanmorgen herstelde de koers van de euro echter vanaf de bodem op 1,3145 dollar. Aanleiding was het bericht dat het IMF bereid zou zijn om het hulpprogramma voor Griekenland met 10 miljard euro zou uitbreiden.

Sebastien Galy, currency strateeg bij BNP Paribas SA in New York, is van mening dat de euro nog fors terrein kan verliezen tegenover de dollar. We beleven momenteel een periode van risico-aversie, waarbij de beleggers voor zekerheid kiezen. Het is voor de eerste keer sinds april 2009 dat een euro minder dan 1,32 dollar waard was. Ook tegenover andere munten zoals de Japanse yen nam de Europese eenheidsmunt een stevige duik. Tegenover de yen bedroeg het verlies zelfs meer dan 2%. Win Thin, senior currency strateeg bij Brown Brothers Harriman & Co. in New York, was van mening dat de downgrading voor Portugal veel groter was dan verwacht. Bovendien zal Spanje snel volgen wanneer Portugal wordt aangevallen. Tegen die achtergrond kan het niet anders of de euro moet verder gaan dalen. Vanmorgen herstelde de koers van de euro echter vanaf de bodem op 1,3145 dollar. Aanleiding was het bericht dat het IMF bereid zou zijn om het hulpprogramma voor Griekenland met 10 miljard euro zou uitbreiden.