FX Concepts LLC, het hedge fund dat in januari euro's kocht alvorens de Europese eenheidsmunt begon aan een klim van bijna 10% ten opzichte van de dollar, is van mening dat het welletjes is geweest.

De analisten van FX Concepts LLC verwachten dat de euro tegen eind september het grootste deel van het gewonnen terrein weer zal moeten ontruimen. Tegen dat moment gaan de eerste effecten van de besparingsprogramma's merkbaar worden.

De vooruitzichten zien er volgens FX Concepts LLC niet goed uit, het consumentenvertrouwen is in Spanje bijvoorbeeld al teruggevallen tot het laagste niveau voor dit jaar.

De banken in het land zijn bovendien hun voorwaarden voor het toekennen van kredieten gaan verstrengen. Jonathan Clark, vice chairman in New York bij FX Concepts, meent dat een sterke munt en besparingsmaatregelen vuur en water zijn.

Spanje, Portugal en Griekenland zullen hun uitgaven gemiddeld met 4,30% reduceren tussen 2009 en 2011. Daardoor moet hoe dan ook de economische groei geraakt worden.

In de Verenigde Staten heeft president Barack Obama anderzijds de wet ondertekend die een verlenging van de werkloosheidsuitkeringen goedkeurt, een maatregel die 34 miljard dollar heeft gekost. Met die maatregel hoopt Obama de economie draaiende te houden.

FX Concepts LLC, het hedge fund dat in januari euro's kocht alvorens de Europese eenheidsmunt begon aan een klim van bijna 10% ten opzichte van de dollar, is van mening dat het welletjes is geweest. De analisten van FX Concepts LLC verwachten dat de euro tegen eind september het grootste deel van het gewonnen terrein weer zal moeten ontruimen. Tegen dat moment gaan de eerste effecten van de besparingsprogramma's merkbaar worden. De vooruitzichten zien er volgens FX Concepts LLC niet goed uit, het consumentenvertrouwen is in Spanje bijvoorbeeld al teruggevallen tot het laagste niveau voor dit jaar. De banken in het land zijn bovendien hun voorwaarden voor het toekennen van kredieten gaan verstrengen. Jonathan Clark, vice chairman in New York bij FX Concepts, meent dat een sterke munt en besparingsmaatregelen vuur en water zijn. Spanje, Portugal en Griekenland zullen hun uitgaven gemiddeld met 4,30% reduceren tussen 2009 en 2011. Daardoor moet hoe dan ook de economische groei geraakt worden. In de Verenigde Staten heeft president Barack Obama anderzijds de wet ondertekend die een verlenging van de werkloosheidsuitkeringen goedkeurt, een maatregel die 34 miljard dollar heeft gekost. Met die maatregel hoopt Obama de economie draaiende te houden.