Zo komt de eenheidsmunt terug aardig in de buurt van zijn hoogte peil van dit jaar dat $1,3700 bedroeg op 1 februari 2013. Het muntenpaar EURUSD wordt momenteel rond de $1,3600 verhandeld, gezien de FED nog steeds elke maand cash in de economie pompt en de BCE alle beschikbare instrumenten blijft aanwenden om de groei de ondersteunen (lage rentevoet, LTRO mechanisme,...).

Dit stimuleerde de vraag naar risicovolle investeringen op de beurzen, waar vooral gekozen werd voor dynamische aandelen (banken en cyclische) en risicovolle munten zoals de euro en het Britse pond. De GBPUSD wordt verhandeld aan $1,6250, wat het hoogste niveau is sinds 3 januari 2013.

Zo komt de eenheidsmunt terug aardig in de buurt van zijn hoogte peil van dit jaar dat $1,3700 bedroeg op 1 februari 2013. Het muntenpaar EURUSD wordt momenteel rond de $1,3600 verhandeld, gezien de FED nog steeds elke maand cash in de economie pompt en de BCE alle beschikbare instrumenten blijft aanwenden om de groei de ondersteunen (lage rentevoet, LTRO mechanisme,...). Dit stimuleerde de vraag naar risicovolle investeringen op de beurzen, waar vooral gekozen werd voor dynamische aandelen (banken en cyclische) en risicovolle munten zoals de euro en het Britse pond. De GBPUSD wordt verhandeld aan $1,6250, wat het hoogste niveau is sinds 3 januari 2013.