Mansoor Mohi-uddin, chief currency strategist bij UBS Investment Bank in Singapore, is van mening dat de euro nog dieper kan wegzakken wanneer de ECB inderdaad met meer maatregelen komt zoals een nieuwe renteverlaging of het overstappen naar negatieve rentevoeten.

Een verdere daling van de koers van de euro is volgens Mohi-uddin overigens noodzakelijk om de Europese economie weer op het juiste spoor te brengen. Ondanks de recente koersdaling heeft de Europese eenheidsmunt op de keper beschouwd tot dusver goed standgehouden.

Mansoor Mohi-uddin, chief currency strategist bij UBS Investment Bank in Singapore, is van mening dat de euro nog dieper kan wegzakken wanneer de ECB inderdaad met meer maatregelen komt zoals een nieuwe renteverlaging of het overstappen naar negatieve rentevoeten. Een verdere daling van de koers van de euro is volgens Mohi-uddin overigens noodzakelijk om de Europese economie weer op het juiste spoor te brengen. Ondanks de recente koersdaling heeft de Europese eenheidsmunt op de keper beschouwd tot dusver goed standgehouden.