Euro haalt weer eens fors uit

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met vrij stevige winsten voor de belangrijkste indices. Met een winst van iets meer dan driekwart procent was de BEL 20 één van de beter presterende indices. Op de valutamarkten haalde de euro weer eens fors uit, technisch was er een uitbraak boven het niveau van 1,38 dollar.

Voor het volledige jaar 2013 boekte Belgacom 6,318 miljardEUR opbrengsten of 2,2% minder dan voor 2012. Afgezien van meerwaarden (31 miljoen EUR) en andere eenmalige effecten lagen de opbrengsten van de Belgacom Groep 2,9% of 186 miljoen EUR lager dan het voorgaande jaar.

Daarvan was 85 miljoen EUR (-1,3%) het gevolg van de impact van de regelgeving, terwijl het opbrengstenverlies voor de rest grotendeels te wijten was aan de druk op de mobiele activiteiten.

Dat kon slechts ten dele worden geneutraliseerd door sterke resultaten voor vaste activiteiten en een positieve bijdrage van BICS doorheen het jaar. De nettowinst over het volledige jaar 2013 bedroeg 630 miljoen euro, of 82 miljoen euro lager dan in 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content