De status van vluchthaven en de afwezigheid van begrotingsperikelen in de Scandinavische landen gaven deze munten een duwtje in de rug.

Sinds de zomermaanden van 2012 kende de euro een heropleving t.o.v. de SEK. Maar dit was slechts een kortetermijnbeweging. Ondertussen gaat de euro opnieuw onderuit t.o.v. de SEK.

De structurele trend blijft wijzen op een verdere versterking van de SEK! Maar na een continue stijging van vier jaar zou het de analisten van Leleux niet verbazen mocht de euro gedurende enkele kwartalen wat sterker presteren.

Maar dit zou slechts een tijdelijke periode van eurosterkte zijn (koersdoelzone: 8,80 - 9,20 SEK voor 1 euro!

De status van vluchthaven en de afwezigheid van begrotingsperikelen in de Scandinavische landen gaven deze munten een duwtje in de rug. Sinds de zomermaanden van 2012 kende de euro een heropleving t.o.v. de SEK. Maar dit was slechts een kortetermijnbeweging. Ondertussen gaat de euro opnieuw onderuit t.o.v. de SEK. De structurele trend blijft wijzen op een verdere versterking van de SEK! Maar na een continue stijging van vier jaar zou het de analisten van Leleux niet verbazen mocht de euro gedurende enkele kwartalen wat sterker presteren. Maar dit zou slechts een tijdelijke periode van eurosterkte zijn (koersdoelzone: 8,80 - 9,20 SEK voor 1 euro!