In reactie op het bericht daalde de koers van de euro tegenover de yen aan het snelste tempo sinds november van vorig jaar. Ten opzichte van de dollar viel de euro terug van 1,4483 dollar naar vanmorgen 1,4350 dollar.

Mark McCormick, currency strategist bij Brown Brothers Harriman & Co. in New York, is van mening dat de risicopremie in de Europese periferie zal blijven toenemen. De beleggers zijn bezorgd dat landen als Griekenland en Ierland uiteindelijk toch een schuldenherschikking zullen moeten doorvoeren.

In reactie op het bericht daalde de koers van de euro tegenover de yen aan het snelste tempo sinds november van vorig jaar. Ten opzichte van de dollar viel de euro terug van 1,4483 dollar naar vanmorgen 1,4350 dollar. Mark McCormick, currency strategist bij Brown Brothers Harriman & Co. in New York, is van mening dat de risicopremie in de Europese periferie zal blijven toenemen. De beleggers zijn bezorgd dat landen als Griekenland en Ierland uiteindelijk toch een schuldenherschikking zullen moeten doorvoeren.