Marino Valenisse van Baring Asset Management maakt zich niet zo veel zorgen over de Chinese economie. Die heeft het mature stadium bereikt en dus is het niet meer dan logisch dat de groei wat stilvalt.

De minutes van de Fed veroorzaakten volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas wederom heel wat golven op de financiële markten.

Nochtans was de boodschap niet echt verschillend van de vorige. Het is duidelijk dat er binnen de Fed duiven en havikken zijn en daarmee verschillende ogenblikken waarop ze de tapering (verminderen van QE) zien beginnen.

Wat er echt verschilt is hoe de financiële markten de woorden interpeteren. Omdat het nu lijkt dat de tapering wat later zal komen ging de USD for omlaag en de markten fors hoger.

Nochtans ziet het er nog steeds naar uit dat de tapring ergens rond September dit jaar zal beginnen en dat de QE in 2014 zal stoppen, natuurlijk nog altijd afhankelijk van de economische cijfers. Dit is de normale gang van zaken.

Marino Valenisse van Baring Asset Management maakt zich niet zo veel zorgen over de Chinese economie. Die heeft het mature stadium bereikt en dus is het niet meer dan logisch dat de groei wat stilvalt. De minutes van de Fed veroorzaakten volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas wederom heel wat golven op de financiële markten. Nochtans was de boodschap niet echt verschillend van de vorige. Het is duidelijk dat er binnen de Fed duiven en havikken zijn en daarmee verschillende ogenblikken waarop ze de tapering (verminderen van QE) zien beginnen. Wat er echt verschilt is hoe de financiële markten de woorden interpeteren. Omdat het nu lijkt dat de tapering wat later zal komen ging de USD for omlaag en de markten fors hoger. Nochtans ziet het er nog steeds naar uit dat de tapring ergens rond September dit jaar zal beginnen en dat de QE in 2014 zal stoppen, natuurlijk nog altijd afhankelijk van de economische cijfers. Dit is de normale gang van zaken.