Nigel Farrage, leider van de populistische U.K. Independence Party en lid van het Europees parlement, stelt vast dat de euro in toenemende mate een wig tussen Europese landen te drijven. De situatie is zo erg geworden dat sommige landen uit de eurozone elkaar letterlijk zijn beginnen te haten.

Voor Farrage is er maar één uitweg uit deze situatie: de eurozone moet opengebroken worden en alle individuele landen moeten terugkeren naar hun oorspronkelijke munt. De kloof tussen het welvarende noorden en het arme zuiden is te groot geworden om nog overbrugd te kunnen worden.

Nigel Farrage, leider van de populistische U.K. Independence Party en lid van het Europees parlement, stelt vast dat de euro in toenemende mate een wig tussen Europese landen te drijven. De situatie is zo erg geworden dat sommige landen uit de eurozone elkaar letterlijk zijn beginnen te haten. Voor Farrage is er maar één uitweg uit deze situatie: de eurozone moet opengebroken worden en alle individuele landen moeten terugkeren naar hun oorspronkelijke munt. De kloof tussen het welvarende noorden en het arme zuiden is te groot geworden om nog overbrugd te kunnen worden.