Daarnaast is er natuurlijk het gegeven dat volgende week een belangrijke week wordt wat betreft de herfinanciering van de landen uit de eurozone. Heel wat landen gaan obligaties moeten verkopen.

De vrees bestaat dat die veilingen eerder moeizaam gaan verlopen, met alle gevolgen van dien. Vanmorgen werd voor een euro 1,2993 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,3003 dollar als slotkoers gisterenavond in New York.

Marito Ueda, senior managing director bij FX Prime Corporation, is van mening dat de macro-economische indicatoren momenteel in het voordeel van de dollar spreken. Meevallende veilingen van Europese staatsobligaties kunnen het tij echter doen keren.

Daarnaast is er natuurlijk het gegeven dat volgende week een belangrijke week wordt wat betreft de herfinanciering van de landen uit de eurozone. Heel wat landen gaan obligaties moeten verkopen. De vrees bestaat dat die veilingen eerder moeizaam gaan verlopen, met alle gevolgen van dien. Vanmorgen werd voor een euro 1,2993 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,3003 dollar als slotkoers gisterenavond in New York. Marito Ueda, senior managing director bij FX Prime Corporation, is van mening dat de macro-economische indicatoren momenteel in het voordeel van de dollar spreken. Meevallende veilingen van Europese staatsobligaties kunnen het tij echter doen keren.