Dit neemt volgens Belfius niet weg dat er in de VS toch heel wat besparingen zich ook zullen opdringen en dat het schuldplafond verder omhoog zal moeten.

In Japan is een groei via meer uitvoer en het zoveelste relanceplan het doel. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaan stemmen op ten voordele van een groeistimulerend beleid.

Het resultaat is een al dan niet competitieve devaluatie van de betrokken munten waarvan de euro de rekening gepresenteerd krijgt en waardoor het economisch herstel toch wordt gehypothekeerd.

De recente uitlatingen van Mario Draghi over de te lage inflatie, ondermeer door een te sterke euro, zorgde voor een al dan niet tijdelijke correctie.

De wisselkoers is geen doelstelling van de ECB maar is wel belangrijk voor de bbp-groei en de prijsstabiliteit ( min of meer 2% inflatie).

Een te sterke euro die zich vertaalt in een zeer lage inflatie zou volgens Belfius kunnen uitmonden in een sterk anticiperen op

een bijkomende verlaging van de reeds historisch lage basisrente.

De ECB is niet geneigd die stap te zetten en rekent op de politici om hun structurele maatregelen zo snel mogelijk te implementeren ter versteviging van de eurozone. In feite is dat toch ook een impliciet pleidooi voor wat meer inflatie.

Tegen deze achtergrond ziet het er volgens Belfius naar uit dat de euro rond de 1,30 USD zou kunnen blijven schommelen in de komende maanden.

Dit neemt volgens Belfius niet weg dat er in de VS toch heel wat besparingen zich ook zullen opdringen en dat het schuldplafond verder omhoog zal moeten. In Japan is een groei via meer uitvoer en het zoveelste relanceplan het doel. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaan stemmen op ten voordele van een groeistimulerend beleid. Het resultaat is een al dan niet competitieve devaluatie van de betrokken munten waarvan de euro de rekening gepresenteerd krijgt en waardoor het economisch herstel toch wordt gehypothekeerd. De recente uitlatingen van Mario Draghi over de te lage inflatie, ondermeer door een te sterke euro, zorgde voor een al dan niet tijdelijke correctie. De wisselkoers is geen doelstelling van de ECB maar is wel belangrijk voor de bbp-groei en de prijsstabiliteit ( min of meer 2% inflatie). Een te sterke euro die zich vertaalt in een zeer lage inflatie zou volgens Belfius kunnen uitmonden in een sterk anticiperen op een bijkomende verlaging van de reeds historisch lage basisrente. De ECB is niet geneigd die stap te zetten en rekent op de politici om hun structurele maatregelen zo snel mogelijk te implementeren ter versteviging van de eurozone. In feite is dat toch ook een impliciet pleidooi voor wat meer inflatie. Tegen deze achtergrond ziet het er volgens Belfius naar uit dat de euro rond de 1,30 USD zou kunnen blijven schommelen in de komende maanden.