Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde opnieuw voor de houdbaarheid van de Europese schuldenpositie, ondanks het succes van de recente veilingen van staatsobligaties.

Vanmorgen werd voor de euro 1,3337 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3364 dollar als slotkoers gisterenavond in New York. Donderdag werd op 1,3384 dollar het hoogste niveau sinds 4 januari bereikt.

John Calverley, head of thematic research bij Standard Chartered Plc, is van mening dat Portugal en Spanje voorlopig het voordeel van de twijfel hebben gekregen, maar dat de crisis daarmee nog niet is opgelost.

Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde opnieuw voor de houdbaarheid van de Europese schuldenpositie, ondanks het succes van de recente veilingen van staatsobligaties. Vanmorgen werd voor de euro 1,3337 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3364 dollar als slotkoers gisterenavond in New York. Donderdag werd op 1,3384 dollar het hoogste niveau sinds 4 januari bereikt. John Calverley, head of thematic research bij Standard Chartered Plc, is van mening dat Portugal en Spanje voorlopig het voordeel van de twijfel hebben gekregen, maar dat de crisis daarmee nog niet is opgelost.