De verwachting van een tragere economische groei maakt dat de vraag naar activa in euro sterk is gedaald. De meeste analisten verwachten niet dat de euro op korte termijn een herstel kan laten optekenen.

Masahide Tanaka, senior strateeg bij Tokyo at Mizuho Trust & Banking, is van mening dat het lang kan duren alvorens het vertrouwen in de euro wordt hersteld.

De problemen waar Europa mee wordt geconfronteerd zijn structureel en kunnen niet op een, twee, drie opgelost worden.

Bovendien is het nog steeds mogelijk dat de begrotingsproblemen zich naar andere Europese landen gaan uitzaaien. Tanaka blijft dan ook baisse-gericht op de euro, die vanmorgen iets onder het niveau van 1,23 dollar noteerde.

Op 19 mei werd een dieptepunt bereikt op 1,2178 dollar en dat was het laagste niveau sinds november 2001. Dit jaar is de euro al met 7% gedaald.

De verwachting van een tragere economische groei maakt dat de vraag naar activa in euro sterk is gedaald. De meeste analisten verwachten niet dat de euro op korte termijn een herstel kan laten optekenen. Masahide Tanaka, senior strateeg bij Tokyo at Mizuho Trust & Banking, is van mening dat het lang kan duren alvorens het vertrouwen in de euro wordt hersteld. De problemen waar Europa mee wordt geconfronteerd zijn structureel en kunnen niet op een, twee, drie opgelost worden. Bovendien is het nog steeds mogelijk dat de begrotingsproblemen zich naar andere Europese landen gaan uitzaaien. Tanaka blijft dan ook baisse-gericht op de euro, die vanmorgen iets onder het niveau van 1,23 dollar noteerde. Op 19 mei werd een dieptepunt bereikt op 1,2178 dollar en dat was het laagste niveau sinds november 2001. Dit jaar is de euro al met 7% gedaald.