Vorige week donderdag aan het einde van de dag noteerde de euro op een 1-maands dieptepunt van $ 1,37. Een week geleden, net na de aankondiging van de kwantitatieve verruiming door de Amerikaanse Fed handelde de euro nog ruim $ 1,42. Vanmorgen staan we iets boven 1,36 dollar.

Theodoor Gilissen Bankiers: "Opnieuw stond Ierland in het centrum van de aandacht. De rente op 10 jarig Iers staatspapier steeg voor de dertiende dag op rij, nu naar 9,25%. Deze beweging maakte dat EU voorzitter Barroso op de G20 top in Seoul herhaalde dat Europa de middelen heeft om Ierland de helpende hand te bieden mocht dit onverhoopt nodig zijn."

Deze hulp zou moeten komen uit het fonds van Eur 450 mrd dat eerder dit jaar werd opgericht, naar aanleiding van de crises in Griekenland.

Overigens zijn de kasmiddelen van de Ierse regering zodanig dat zij tot medio volgend jaar geen gebruik hoeft te maken van de kapitaalmarkten.

Vorige week donderdag aan het einde van de dag noteerde de euro op een 1-maands dieptepunt van $ 1,37. Een week geleden, net na de aankondiging van de kwantitatieve verruiming door de Amerikaanse Fed handelde de euro nog ruim $ 1,42. Vanmorgen staan we iets boven 1,36 dollar. Theodoor Gilissen Bankiers: "Opnieuw stond Ierland in het centrum van de aandacht. De rente op 10 jarig Iers staatspapier steeg voor de dertiende dag op rij, nu naar 9,25%. Deze beweging maakte dat EU voorzitter Barroso op de G20 top in Seoul herhaalde dat Europa de middelen heeft om Ierland de helpende hand te bieden mocht dit onverhoopt nodig zijn." Deze hulp zou moeten komen uit het fonds van Eur 450 mrd dat eerder dit jaar werd opgericht, naar aanleiding van de crises in Griekenland. Overigens zijn de kasmiddelen van de Ierse regering zodanig dat zij tot medio volgend jaar geen gebruik hoeft te maken van de kapitaalmarkten.