Volgens Kirsh ziet het plaatje er eigenlijk heel eenvoudig uit. Overal worden de overheden geconfronteerd met een oplopende werkloosheid, in sommige delen van Europa heeft die al verontrustende vormen aangenomen. Dat verhaal zal slecht oplopen, want de kansen op een massale banencreatie zijn zo goed als nihil.

Als veel mensen zonder werk zitten, zijn er maar twee uitwegen mogelijk. Dat zijn communisme of fascisme, de twee uitersten aan respectievelijk de linker- en de rechterzijde van het politieke spectrum. Volgens Kirsh zal het fascisme worden, om de simpele reden dat het communisme steendood is.

Volgens Kirsh ziet het plaatje er eigenlijk heel eenvoudig uit. Overal worden de overheden geconfronteerd met een oplopende werkloosheid, in sommige delen van Europa heeft die al verontrustende vormen aangenomen. Dat verhaal zal slecht oplopen, want de kansen op een massale banencreatie zijn zo goed als nihil. Als veel mensen zonder werk zitten, zijn er maar twee uitwegen mogelijk. Dat zijn communisme of fascisme, de twee uitersten aan respectievelijk de linker- en de rechterzijde van het politieke spectrum. Volgens Kirsh zal het fascisme worden, om de simpele reden dat het communisme steendood is.