Tegenover de yen bereikte de dollar een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar. Mike Sander van Sander Capital Advisors in Seattle merkt op dat de verzwakking van de dollarkoers de belangrijkste reden vormt voor de stijging van de grondstoffenprijzen.

Daarnaast wordt er ook met enige argwaan uitgekeken naar de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand september morgen. Die zouden wel eens kunnen tegenvallen en zodoende de dollarkoers verder onder druk kunnen zetten.

Volgens ADP Employer Services schrapten de Amerikaanse bedrijven vorige maand onverwacht 39.000 jobs, waar was gerekend op een toename met 20.000. Dat belooft niet veel goeds voor de werkloosheidscijfers van morgen.

Tegenover de yen bereikte de dollar een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar. Mike Sander van Sander Capital Advisors in Seattle merkt op dat de verzwakking van de dollarkoers de belangrijkste reden vormt voor de stijging van de grondstoffenprijzen. Daarnaast wordt er ook met enige argwaan uitgekeken naar de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand september morgen. Die zouden wel eens kunnen tegenvallen en zodoende de dollarkoers verder onder druk kunnen zetten. Volgens ADP Employer Services schrapten de Amerikaanse bedrijven vorige maand onverwacht 39.000 jobs, waar was gerekend op een toename met 20.000. Dat belooft niet veel goeds voor de werkloosheidscijfers van morgen.