Wang sprak van "concrete action" om een deeloplossing van de schuldproblemen aan te reiken, zonder dat daar verder op werd ingegaan. In reactie verstevigde de euro ten opzichte van 15 van 16 van de belangrijkste valuta's.

Er werd vanmorgen gehandeld aan 1,3171 dollar, ten opzichte van een slotkoers van 1,3131 dollar gisterenavond in New York. Daar bereikte de euro op 1,3095 dollar zijn laagste peil sinds 2 december.

Kurt Magnus, executive director foreign-exchange sales bij Nomura Holdings Inc. in Sidney, sprak van een mooi kerstcadootje voor de eurozone, daarmee verwijzend naar de uitspraken gedaan door Wang. De verwachtingen voor de euro wat 2011 betreft, zijn allesbehalve gunstig.

Wang sprak van "concrete action" om een deeloplossing van de schuldproblemen aan te reiken, zonder dat daar verder op werd ingegaan. In reactie verstevigde de euro ten opzichte van 15 van 16 van de belangrijkste valuta's. Er werd vanmorgen gehandeld aan 1,3171 dollar, ten opzichte van een slotkoers van 1,3131 dollar gisterenavond in New York. Daar bereikte de euro op 1,3095 dollar zijn laagste peil sinds 2 december. Kurt Magnus, executive director foreign-exchange sales bij Nomura Holdings Inc. in Sidney, sprak van een mooi kerstcadootje voor de eurozone, daarmee verwijzend naar de uitspraken gedaan door Wang. De verwachtingen voor de euro wat 2011 betreft, zijn allesbehalve gunstig.