Eerder deze week kondigde het Verenigd Koninkrijk een tweede reddingsplan aan voor zijn banken ter waarde van 100 miljard pond, zo merkte P&B Invest op.

De Britse regering zal onder meer garanties verstrekken op riskante leningen die de banken al op hun balans hebben staan, om hen zo aan te moedigen opnieuw kredieten te verstrekken. In reactie op het bericht stond de koers van het pond onder druk.

Het kredietratingbureau S&P heeft anderzijds de kredietrating van Spanje verlaagd naar AA+ van AAA als gevolg van structurele zwakte in de Spaanse economie.

Spanje heeft een overheidssschuld ten belope van 40 procent van het bruto binnenlands product t.o.v. een gemiddelde van 69 procent in de eurozone. De ratio zou dit jaar naar 47 procent stijgen voor Spanje, aldus nog P&B Invest. Inmiddels werd ook de rating voor Portugal verlaagd.

Eerder deze week kondigde het Verenigd Koninkrijk een tweede reddingsplan aan voor zijn banken ter waarde van 100 miljard pond, zo merkte P&B Invest op. De Britse regering zal onder meer garanties verstrekken op riskante leningen die de banken al op hun balans hebben staan, om hen zo aan te moedigen opnieuw kredieten te verstrekken. In reactie op het bericht stond de koers van het pond onder druk. Het kredietratingbureau S&P heeft anderzijds de kredietrating van Spanje verlaagd naar AA+ van AAA als gevolg van structurele zwakte in de Spaanse economie. Spanje heeft een overheidssschuld ten belope van 40 procent van het bruto binnenlands product t.o.v. een gemiddelde van 69 procent in de eurozone. De ratio zou dit jaar naar 47 procent stijgen voor Spanje, aldus nog P&B Invest. Inmiddels werd ook de rating voor Portugal verlaagd.