Vanmorgen maakten heel wat Belgische bedrijven de kwartaalcijfers bekend. KBC sloot de eerste drie maanden van 2013 af met een nettowinst van 520 miljoen euro, vergeleken met een nettowinst van 240 miljoen euro in het vorige kwartaal en 380 miljoen euro het jaar voordien.

Als de invloed van de legacy-activiteiten (CDO's, desinvesteringen) en de waardering van het eigen kredietrisico niet in aanmerking worden geneoen, bedroeg het aangepaste nettoresultaat 359 miljoen euro, tegenover 279 miljoen euro in het vorige kwartaal en 501 miljoen euro in het overeenkomstige kwartaal van 2012.

De koers van KBC reageerde per saldo voorzichtig positief op de publicatie van de kwartaalcijfers.

Vanmorgen maakten heel wat Belgische bedrijven de kwartaalcijfers bekend. KBC sloot de eerste drie maanden van 2013 af met een nettowinst van 520 miljoen euro, vergeleken met een nettowinst van 240 miljoen euro in het vorige kwartaal en 380 miljoen euro het jaar voordien. Als de invloed van de legacy-activiteiten (CDO's, desinvesteringen) en de waardering van het eigen kredietrisico niet in aanmerking worden geneoen, bedroeg het aangepaste nettoresultaat 359 miljoen euro, tegenover 279 miljoen euro in het vorige kwartaal en 501 miljoen euro in het overeenkomstige kwartaal van 2012. De koers van KBC reageerde per saldo voorzichtig positief op de publicatie van de kwartaalcijfers.