De beleggers vrezen dat de landen uit de eurozone moeite gaan hebben om hun overheidsobligaties te plaatsen. Deze week wordt een belangrijke week wat de emissie van deze obligaties betreft.

Vanmorgen kostte een euro 1,2903 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1,2907 dollar afgelopen vrijdag. De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december hadden per saldo weinig invloed op de koers van de dollar.

Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac Banking Corp. in Sidney, merkt op dat de valutamarkten een escalatie van de Europese begrotingscrisis incalculeren. Vooral de Portugese veiling van overheidspapier zal woensdag met argusogen gevolgd worden.

De beleggers vrezen dat de landen uit de eurozone moeite gaan hebben om hun overheidsobligaties te plaatsen. Deze week wordt een belangrijke week wat de emissie van deze obligaties betreft. Vanmorgen kostte een euro 1,2903 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1,2907 dollar afgelopen vrijdag. De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december hadden per saldo weinig invloed op de koers van de dollar. Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac Banking Corp. in Sidney, merkt op dat de valutamarkten een escalatie van de Europese begrotingscrisis incalculeren. Vooral de Portugese veiling van overheidspapier zal woensdag met argusogen gevolgd worden.