Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management stond nog even stil bij de maatregelen vorige week donderdag aangekondigd door president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. Draghi had die eigenlijk al aangekondigd in Jackson Hole.

Ze werden voorgesteld als een aanvulling op de in juni aangekondigde maatregelen. De langere rente kan volgens Gysels de kostprijs van de voor september aangekondigde long-term refinancing operation (TLTRO) reduceren, maar kan er anderzijds toe leiden dat de interesse minder groot zal zijn.

Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management stond nog even stil bij de maatregelen vorige week donderdag aangekondigd door president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. Draghi had die eigenlijk al aangekondigd in Jackson Hole. Ze werden voorgesteld als een aanvulling op de in juni aangekondigde maatregelen. De langere rente kan volgens Gysels de kostprijs van de voor september aangekondigde long-term refinancing operation (TLTRO) reduceren, maar kan er anderzijds toe leiden dat de interesse minder groot zal zijn.