De euro blijft vanmorgen onder druk staan, onder andere vanwege het feit dat de onzekerheden blijven. Vanmorgen werd de euro in Singapore aan 1,3225 dollar verhandeld, tegenover een slotkoers van 1,3295 dollar vorige vrijdag in New York.

Met die onzekerheden wordt onder andere het reddingsplan zelf beoogd. Dat zal namelijk door de verschillende landen nog goedgekeurd moeten worden.

Daarnaast moet nog worden afgewacht of Griekenland er zelf in zal slagen om de aangekondigde besparingsmaatregelen door te voeren.

De valutamarkten zijn negatiever dan ooit voor de euro, zoals blijkt uit de evolutie van de futuresmarkten. Het aantal short-posities is daar fors gestegen, er van uitgaande dat de koers van de euro verder kan dalen.

Hedge funds en andere grote speculanten hebben hun short-posities vorige week met 25% verhoogd, zo blijkt uit de cijfers die door de Commodity Futures Trading Commission werden verstrekt.

De koers van de euro is dit jaar al met 7,70% gedaald ten opzichte van de dollar, inclusief een verlies vorige week van 0,70%. Robin Marshall, beheerder bij Smith & Williamson Asset Management in Londen, noemde Griekenland vanmorgen de Lehman Brothers van de overheidsschulden.

Het probleem is nu dat de risico's voor de euro van de periferie naar het centrum van de eurozone worden verplaatst, wat zeker geen goed nieuws is.

De euro blijft vanmorgen onder druk staan, onder andere vanwege het feit dat de onzekerheden blijven. Vanmorgen werd de euro in Singapore aan 1,3225 dollar verhandeld, tegenover een slotkoers van 1,3295 dollar vorige vrijdag in New York. Met die onzekerheden wordt onder andere het reddingsplan zelf beoogd. Dat zal namelijk door de verschillende landen nog goedgekeurd moeten worden. Daarnaast moet nog worden afgewacht of Griekenland er zelf in zal slagen om de aangekondigde besparingsmaatregelen door te voeren. De valutamarkten zijn negatiever dan ooit voor de euro, zoals blijkt uit de evolutie van de futuresmarkten. Het aantal short-posities is daar fors gestegen, er van uitgaande dat de koers van de euro verder kan dalen. Hedge funds en andere grote speculanten hebben hun short-posities vorige week met 25% verhoogd, zo blijkt uit de cijfers die door de Commodity Futures Trading Commission werden verstrekt. De koers van de euro is dit jaar al met 7,70% gedaald ten opzichte van de dollar, inclusief een verlies vorige week van 0,70%. Robin Marshall, beheerder bij Smith & Williamson Asset Management in Londen, noemde Griekenland vanmorgen de Lehman Brothers van de overheidsschulden. Het probleem is nu dat de risico's voor de euro van de periferie naar het centrum van de eurozone worden verplaatst, wat zeker geen goed nieuws is.