Daarmee zou de kans kleiner worden dat de overheid zou tussenbeide komen om de koers van de yen te laten verzwakken. De yen steeg vanmorgen ten opzichte van 15 van de 16 belangrijkste valuta's van de handelspartners.

De Zwitserse frank zette de opmars verder tot het hoogste niveau sinds december 2009. De stijging van de CHF heeft te maken met de toch nog steeds aanwezige twijfels over het economische herstel.

De euro werd vanmorgen verhandeld aan 1,2885 dollar, tegenover 1,2883 dollar gisterenavond in New York. De yen is dit jaar al 15% duurder geworden ten opzichte van een korf van andere munten.

Daarmee zou de kans kleiner worden dat de overheid zou tussenbeide komen om de koers van de yen te laten verzwakken. De yen steeg vanmorgen ten opzichte van 15 van de 16 belangrijkste valuta's van de handelspartners. De Zwitserse frank zette de opmars verder tot het hoogste niveau sinds december 2009. De stijging van de CHF heeft te maken met de toch nog steeds aanwezige twijfels over het economische herstel. De euro werd vanmorgen verhandeld aan 1,2885 dollar, tegenover 1,2883 dollar gisterenavond in New York. De yen is dit jaar al 15% duurder geworden ten opzichte van een korf van andere munten.