Carl Forcheski, directeur corporate currency sales desk bij Societe Generale SA in New York, is van mening dat het sentiment rond de euro opnieuw is verbeterd. De dollar staat anderzijds weer onder druk.

Dat heeft onder andere te maken met de publicatie van een tegenvallende index over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. Daar staan dan weer meevallende macro-economische indicatoren in Europa tegenover.

Het vertrouwen bij de Duitse consumenten groeit bijvoorbeeld zienderogen en dat ondersteunt de koers van de euro. De sterkere euro ondermijnt echter de concurrentiepositie van de exportgerichte Europese bedrijven, wat op termijn de koers van de euro weer lager kan duwen.

Carl Forcheski, directeur corporate currency sales desk bij Societe Generale SA in New York, is van mening dat het sentiment rond de euro opnieuw is verbeterd. De dollar staat anderzijds weer onder druk. Dat heeft onder andere te maken met de publicatie van een tegenvallende index over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. Daar staan dan weer meevallende macro-economische indicatoren in Europa tegenover. Het vertrouwen bij de Duitse consumenten groeit bijvoorbeeld zienderogen en dat ondersteunt de koers van de euro. De sterkere euro ondermijnt echter de concurrentiepositie van de exportgerichte Europese bedrijven, wat op termijn de koers van de euro weer lager kan duwen.