Anderzijds lijkt de euro de uitspraken van ECB-voorzitter Trichet te hebben verteerd. Die verklaarde vorige week dat de rente in de eurozone al in april zou kunnen worden verhoogd.

Voor een euro werd vanmorgen 1,3977 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3987 dollar vorige vrijdag in New York. Afgelopen vrijdag werd op 1,4008 dollar een piek sinds 8 november bereikt.

Hideki Amikura, deputy general manager foreign exchange in Tokio bij Nomura Trust & Banking Co, is van mening dat de euro kwetsbaar blijft voor een correctie, want de begrotingscrisis is nog niet achter de rug.

Anderzijds lijkt de euro de uitspraken van ECB-voorzitter Trichet te hebben verteerd. Die verklaarde vorige week dat de rente in de eurozone al in april zou kunnen worden verhoogd. Voor een euro werd vanmorgen 1,3977 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3987 dollar vorige vrijdag in New York. Afgelopen vrijdag werd op 1,4008 dollar een piek sinds 8 november bereikt. Hideki Amikura, deputy general manager foreign exchange in Tokio bij Nomura Trust & Banking Co, is van mening dat de euro kwetsbaar blijft voor een correctie, want de begrotingscrisis is nog niet achter de rug.