De Australische dollar bereikte tegenover de Amerikaanse naamgenoot het hoogste niveau in bijna twee jaar. De Reserve Bank of Australia gaf aan dat hogere rentetarieven noodzakelijk zullen zijn om de inflatie af te remmen.

De euro bleef vanmorgen rond 1,31 dollar noteren, in Tokio werd er gehandeld aan 1,3092 dollar tegenover een slotniveau van 1,3061 dollar gisterenavond in New York. Vorige week piekte de euro op 1,3159 dollar.

Vanavond is er de slotverklaring van de FED, waar mogelijk zal worden gezegd dat de VS-economie opnieuw aan het vertragen is. Een dergelijke verklaring kan op de koers van de dollar gaan wegen.

De Australische dollar bereikte tegenover de Amerikaanse naamgenoot het hoogste niveau in bijna twee jaar. De Reserve Bank of Australia gaf aan dat hogere rentetarieven noodzakelijk zullen zijn om de inflatie af te remmen. De euro bleef vanmorgen rond 1,31 dollar noteren, in Tokio werd er gehandeld aan 1,3092 dollar tegenover een slotniveau van 1,3061 dollar gisterenavond in New York. Vorige week piekte de euro op 1,3159 dollar. Vanavond is er de slotverklaring van de FED, waar mogelijk zal worden gezegd dat de VS-economie opnieuw aan het vertragen is. Een dergelijke verklaring kan op de koers van de dollar gaan wegen.