Met de aanstelling van Yellen komt een einde aan de onzekerheid die er eigenlijk al een tijdje geen meer was, want Yellen was torenhoog favoriet na het zich terugtrekken van Larry Summers. Met Yellen wordt naar alle waarschijnlijkheid het beleid van Bernanke, waarvan ze de rechterhand was, verdergezet.

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, zonder dat er van echt grote bewegingen sprake is. De beleggers hopen dat er nu eindelijk een oplossing in zicht is voor de problemen waar de VS mee geconfronteerd worden. De dollar wordt zodoende weer wat sterker, wat betekent dat de koers van de euro wat onder druk staat.

Met de aanstelling van Yellen komt een einde aan de onzekerheid die er eigenlijk al een tijdje geen meer was, want Yellen was torenhoog favoriet na het zich terugtrekken van Larry Summers. Met Yellen wordt naar alle waarschijnlijkheid het beleid van Bernanke, waarvan ze de rechterhand was, verdergezet. De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, zonder dat er van echt grote bewegingen sprake is. De beleggers hopen dat er nu eindelijk een oplossing in zicht is voor de problemen waar de VS mee geconfronteerd worden. De dollar wordt zodoende weer wat sterker, wat betekent dat de koers van de euro wat onder druk staat.