Uit de meest recent gepubliceerde indicatoren blijkt dat de Amerikaanse economie zich veel trager herstelt dan algemeen was verwacht. Ook ten opzichte van de yen verzwakte de dollar.

Khoon Goh, head market economics and strategy in Wellington bij ANZ National Bank Ltd, voorspelt dat de dollar nog verder zal gaan verzwakken ten opzichte van zowel de euro als de yen.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek gaat verruimen, wat in feite neerkomt op het drukken van extra dollars. Daardoor kan de koers van de dollar extra onder druk komen te staan.

Uit de meest recent gepubliceerde indicatoren blijkt dat de Amerikaanse economie zich veel trager herstelt dan algemeen was verwacht. Ook ten opzichte van de yen verzwakte de dollar. Khoon Goh, head market economics and strategy in Wellington bij ANZ National Bank Ltd, voorspelt dat de dollar nog verder zal gaan verzwakken ten opzichte van zowel de euro als de yen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek gaat verruimen, wat in feite neerkomt op het drukken van extra dollars. Daardoor kan de koers van de dollar extra onder druk komen te staan.