Anderzijds is er natuurlijk ook het inflatiegevaar. ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet liet gisterenavond weten dat de centrale bank de gepaste maatregelen zal nemen om de inflatie te bestrijden.

Vanmorgen werd voor een euro 1,3705 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3713 dollar gisterenavond in New York. Woensdag werd op 1,3722 dollar het hoogste niveau sinds 22 november bereikt.

Khoon Goh, head of market economics and strategy bij ANZ National Bank Ltd. in Wellington, sluit niet uit dat de Europese Centrale Bank nog dit jaar de rente gaat verhogen, wat de koers van de euro kan ondersteunen.

Anderzijds is er natuurlijk ook het inflatiegevaar. ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet liet gisterenavond weten dat de centrale bank de gepaste maatregelen zal nemen om de inflatie te bestrijden. Vanmorgen werd voor een euro 1,3705 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3713 dollar gisterenavond in New York. Woensdag werd op 1,3722 dollar het hoogste niveau sinds 22 november bereikt. Khoon Goh, head of market economics and strategy bij ANZ National Bank Ltd. in Wellington, sluit niet uit dat de Europese Centrale Bank nog dit jaar de rente gaat verhogen, wat de koers van de euro kan ondersteunen.