De underperformance op lange termijn van de BEL 20 in vergelijking met de Europese index situatie mag volgens professor Stefan Duchateau niet worden gedramatiseerd:

Bij dergelijke vergelijkingen wordt met name een belangrijke fout gemaakt vermits de dividendrendementen niet worden meegerekend.

Indien men dit, conform met degelijke returnberekeningen, wel mee in de berekening betrekt, dan ontstaat er een returnindex die een veel correcter inzicht biedt in het werkelijke rentabiliteitspotentieel dat wordt gecreëerd door een beursindex. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De underperformance op lange termijn van de BEL 20 in vergelijking met de Europese index situatie mag volgens professor Stefan Duchateau niet worden gedramatiseerd: Bij dergelijke vergelijkingen wordt met name een belangrijke fout gemaakt vermits de dividendrendementen niet worden meegerekend. Indien men dit, conform met degelijke returnberekeningen, wel mee in de berekening betrekt, dan ontstaat er een returnindex die een veel correcter inzicht biedt in het werkelijke rentabiliteitspotentieel dat wordt gecreëerd door een beursindex. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.