ECB president Jean-Claude Trichet herhaalde gisteren nogmaals dat de centrale banken wereldwijd eensgezind zijn wat betreft de strijd tegen de inflatie. Vorige week zette Trichet de deur op een kier voor een renteverhoging.

Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3984 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3968 dollar gisterenavond in New York. Voorlopig onmoet de euro weerstand op het niveau van 1,40 dollar.

Joseph Capurso, currency strategist in Sidney bij Commonwealth Bank of Australia, wijst er op dat de euro niettemin kan doorstijgen, gezien de agressieve rentetaal die de ECB predikt.

ECB president Jean-Claude Trichet herhaalde gisteren nogmaals dat de centrale banken wereldwijd eensgezind zijn wat betreft de strijd tegen de inflatie. Vorige week zette Trichet de deur op een kier voor een renteverhoging. Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3984 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3968 dollar gisterenavond in New York. Voorlopig onmoet de euro weerstand op het niveau van 1,40 dollar. Joseph Capurso, currency strategist in Sidney bij Commonwealth Bank of Australia, wijst er op dat de euro niettemin kan doorstijgen, gezien de agressieve rentetaal die de ECB predikt.