Begin mei 2014 piekte de euro op 1,393 dollar. De sterke positie van de euro ten opzichte van de dollar was volgens Belfius Bank te verklaren doordat in de eurozone weer met groei werd aangeknoopt en het vertrouwen van de financiële markten, ook in de perifere landen van de zone, terugkeerde.

De dure euro was evenwel nefast voor de economische groei van de eurozone en verklaart onder meer de uiterst zwakke inflatie. Er kwam een kentering toen Mario Draghi de door de ECB genomen maatregelen bekend maakte. De euro verzwakte tot 1,353 dollar op 13 juni.

Begin mei 2014 piekte de euro op 1,393 dollar. De sterke positie van de euro ten opzichte van de dollar was volgens Belfius Bank te verklaren doordat in de eurozone weer met groei werd aangeknoopt en het vertrouwen van de financiële markten, ook in de perifere landen van de zone, terugkeerde. De dure euro was evenwel nefast voor de economische groei van de eurozone en verklaart onder meer de uiterst zwakke inflatie. Er kwam een kentering toen Mario Draghi de door de ECB genomen maatregelen bekend maakte. De euro verzwakte tot 1,353 dollar op 13 juni.