De vraag is echter of dergelijke ingrepen succes kunnen hebben. De Zwitserse centrale bank probeerde eerder dit jaar tevergeefs de Zwitserse frank in zijn vaart te stuiten.

Die inspanningen werden echter opgegeven, waarna de Zwitserse frank ten opzichte van de euro verder steeg tot een nieuwe piekkoers. De vrees bestaat dat ook de Bank of Japan gaat falen in haar pogingen om de yen te stuiten in zijn vaart.

Ook de verzwakking van de dollarkoers was een opvallend gegeven deze week. De euro flirtte gisteren met de kaap van 1,30 dollar en stond in New York op 1,2998 dollar. Vanmorgen viel de euro terug tot 1,2968 dollar.

De vraag is echter of dergelijke ingrepen succes kunnen hebben. De Zwitserse centrale bank probeerde eerder dit jaar tevergeefs de Zwitserse frank in zijn vaart te stuiten. Die inspanningen werden echter opgegeven, waarna de Zwitserse frank ten opzichte van de euro verder steeg tot een nieuwe piekkoers. De vrees bestaat dat ook de Bank of Japan gaat falen in haar pogingen om de yen te stuiten in zijn vaart. Ook de verzwakking van de dollarkoers was een opvallend gegeven deze week. De euro flirtte gisteren met de kaap van 1,30 dollar en stond in New York op 1,2998 dollar. Vanmorgen viel de euro terug tot 1,2968 dollar.