De euro blijft de favoriete valuta van de analisten van Citigroup na afloop van de IMF-meeting. De Federal Reserve gaat de rente verder naar omlaag proberen te duwen en daardoor worden sommige Europese munten weer interessanter.

Valentin Marinov, in Londen voor Citigroup currency strategist, merkt op dat zelfs de interesse voor overheidsobligaties van landen als Griekenland, Ierland en Portugal opnieuw is toegenomen.

Voorlopig zijn er geen signalen dat de Europese economie aan het verzwakken is en dus vindt Marinov het acceptabel dat er wordt gekeken naar hoogrenderende (maar risicovolle) Europese munten, gezien beleggingen in dollars steeds minder opbrengen.

De euro blijft de favoriete valuta van de analisten van Citigroup na afloop van de IMF-meeting. De Federal Reserve gaat de rente verder naar omlaag proberen te duwen en daardoor worden sommige Europese munten weer interessanter. Valentin Marinov, in Londen voor Citigroup currency strategist, merkt op dat zelfs de interesse voor overheidsobligaties van landen als Griekenland, Ierland en Portugal opnieuw is toegenomen. Voorlopig zijn er geen signalen dat de Europese economie aan het verzwakken is en dus vindt Marinov het acceptabel dat er wordt gekeken naar hoogrenderende (maar risicovolle) Europese munten, gezien beleggingen in dollars steeds minder opbrengen.