Dat is ongeveer op hetzelfde niveau als de slotkoers van 1,2825 dollar gisterenavond in New York. De yen daalde anderzijds ten opzichte van de euro vanwege de politieke spanning die momenteel in Japan heerst.

Adam Carr, senior economist in Sidney bij ICAP Australia Ltd, merkt op dat de Europese economie het momenteel beter doet dan de Amerikaanse, wat de euro een concurrentieel voordeel bezorgt.

Zolang Europa economisch outperformt, verwacht Carr dat de euro beter zal blijven scoren dan de dollar. Het verschil in economische snelheid zit namelijk nog niet volledig in de koers verrekend.

Dat is ongeveer op hetzelfde niveau als de slotkoers van 1,2825 dollar gisterenavond in New York. De yen daalde anderzijds ten opzichte van de euro vanwege de politieke spanning die momenteel in Japan heerst. Adam Carr, senior economist in Sidney bij ICAP Australia Ltd, merkt op dat de Europese economie het momenteel beter doet dan de Amerikaanse, wat de euro een concurrentieel voordeel bezorgt. Zolang Europa economisch outperformt, verwacht Carr dat de euro beter zal blijven scoren dan de dollar. Het verschil in economische snelheid zit namelijk nog niet volledig in de koers verrekend.