Chief currency strategist Simon Derrick (hoofdanalist valutamarkten) is van mening dat in de komende dagen de berichten over de problemen in de Europese periferie opnieuw de krantenkoppen gaan beheersen.

Morgen starten de besprekingen over de manier waarop Europa de crisis wil aanpassen en de kansen op succes lijken eerder beperkt. Het rendement op de Portugese 10-jarige staatsobligatie bereikte gisteren een nieuwe historische piek.

Het land slaagde er weliswaar succesvol om obligaties te plaatsen, maar dan wel aan een rente die 50% boven het niveau van september lag.

Het rendement op de Italiaanse 10-jarige staatsobligatie oversteeg gisteren voor het eerst sinds november 2008 de kaap van 5%.

Chief currency strategist Simon Derrick (hoofdanalist valutamarkten) is van mening dat in de komende dagen de berichten over de problemen in de Europese periferie opnieuw de krantenkoppen gaan beheersen. Morgen starten de besprekingen over de manier waarop Europa de crisis wil aanpassen en de kansen op succes lijken eerder beperkt. Het rendement op de Portugese 10-jarige staatsobligatie bereikte gisteren een nieuwe historische piek. Het land slaagde er weliswaar succesvol om obligaties te plaatsen, maar dan wel aan een rente die 50% boven het niveau van september lag. Het rendement op de Italiaanse 10-jarige staatsobligatie oversteeg gisteren voor het eerst sinds november 2008 de kaap van 5%.