Daarmee komt een uitspraak van Milton Friedman weer centraal te staan. Die verklaarde al in 2000 bij een lezing voor de Bank of Canada dat de euro zich in de wittebroodsweken bevond, maar dat de overlevingskansen voor de munt beperkt waren. Die uitspraak lijkt nu bewaarheid te gaan worden.

Aandacht gaat uit naar FOMC

Later vandaag zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de aandacht vooral uitgaan naar het rentebesluit van het Federal Open

Market Committee (FOMC) en de persconferentie van Bernanke.

De druk op de Fed voor nieuwe steun neemt toe, zeker nu eind deze maand 'Operation Twist' afloopt. Een aankondiging van nieuwe maatregelen is allerminst zeker, een verlenging van Operation Twist behoort ook tot de mogelijkheden.

Spaanse emissies, FOMC bijeenkomst vanmiddag

Spanje gaf gisteren Eur 3,04 mrd aan kortlopende leningen uit. Dit was hoger dan de Eur 2-3 mrd range die vantevoren was aangegeven.

Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers positief dat Spanje meer dan het aangegeven bedrag wist op te halen. De rentepercentages van 5,07% voor 12-maands en 5,10% voor 18 maands papier waren wel weer een stuk hoger dan bij vorige emissies.

De risico-opslag voor 10-jaars Spaanse obligaties daalde met ruim 20 bps, maar de 10-jaars rente bleef wel boven de 7%. Vanmorgen viel ze terug onder dat niveau.

Daarmee komt een uitspraak van Milton Friedman weer centraal te staan. Die verklaarde al in 2000 bij een lezing voor de Bank of Canada dat de euro zich in de wittebroodsweken bevond, maar dat de overlevingskansen voor de munt beperkt waren. Die uitspraak lijkt nu bewaarheid te gaan worden. Aandacht gaat uit naar FOMC Later vandaag zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de aandacht vooral uitgaan naar het rentebesluit van het Federal Open Market Committee (FOMC) en de persconferentie van Bernanke. De druk op de Fed voor nieuwe steun neemt toe, zeker nu eind deze maand 'Operation Twist' afloopt. Een aankondiging van nieuwe maatregelen is allerminst zeker, een verlenging van Operation Twist behoort ook tot de mogelijkheden.Spaanse emissies, FOMC bijeenkomst vanmiddag Spanje gaf gisteren Eur 3,04 mrd aan kortlopende leningen uit. Dit was hoger dan de Eur 2-3 mrd range die vantevoren was aangegeven. Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers positief dat Spanje meer dan het aangegeven bedrag wist op te halen. De rentepercentages van 5,07% voor 12-maands en 5,10% voor 18 maands papier waren wel weer een stuk hoger dan bij vorige emissies. De risico-opslag voor 10-jaars Spaanse obligaties daalde met ruim 20 bps, maar de 10-jaars rente bleef wel boven de 7%. Vanmorgen viel ze terug onder dat niveau.