De nieuwe deadline is einde februari omdat het plafond van de staatsschuld terug op de agenda staat, net als in de zomer van 2011.

De euro slaagde er dan ook in om zich moeiteloos in de buurt van 1,30 USD te handhaven en zelfs proportioneel zijn positie te verstevigen.

De windstilte op het Europees politiek vlak omwille van de eindejaarsperiode werd aangevuld met positieve signalen van een groeiende kans op uitbodeming van de eurozone-economie.

Natuurlijk is het een zeer kwetsbare situatie, maar de ECB is blijkbaar overtuigd dat het wel degelijk de goede richting uitgaat. Dit impliceert ook dat een bijkomende verlaging van de basisrente van de ECB zich niet meer opdringt.

De nieuwe deadline is einde februari omdat het plafond van de staatsschuld terug op de agenda staat, net als in de zomer van 2011. De euro slaagde er dan ook in om zich moeiteloos in de buurt van 1,30 USD te handhaven en zelfs proportioneel zijn positie te verstevigen. De windstilte op het Europees politiek vlak omwille van de eindejaarsperiode werd aangevuld met positieve signalen van een groeiende kans op uitbodeming van de eurozone-economie. Natuurlijk is het een zeer kwetsbare situatie, maar de ECB is blijkbaar overtuigd dat het wel degelijk de goede richting uitgaat. Dit impliceert ook dat een bijkomende verlaging van de basisrente van de ECB zich niet meer opdringt.