De euro beleeft moeilijke tijden nu kiezers in verschillende landen het huidige pad van bezuinigingen ter discussie stellen. Het zou naïef zijn om te denken dat je fiscale consolidatie zomaar kunt vervangen door reflatie over het hele continent, schrijft de bank.

Zoals je economische groei nodig hebt voor effectieve fiscale aanpassingen, zo heb je ook duurzame overheidsfinanciën nodig voor economische groei.

Structurele hervormingen kunnen een groot verschil maken in de periferie van de eurozone

Volgens Goldman Sachs kunnen structurele hervormingen een groot verschil maken in de kosten van de aanpassingen in de periferie van de eurozone.

De bank geeft ook commentaar op de mogelijkheden van de perifere eurolanden om zich aan te passen op basis van hun huidige structuur, en merkt op dat het voordelig zou zijn als het hervormingsproces in de kernlanden en in de periferie meer symmetrisch verloopt.

De euro beleeft moeilijke tijden nu kiezers in verschillende landen het huidige pad van bezuinigingen ter discussie stellen. Het zou naïef zijn om te denken dat je fiscale consolidatie zomaar kunt vervangen door reflatie over het hele continent, schrijft de bank. Zoals je economische groei nodig hebt voor effectieve fiscale aanpassingen, zo heb je ook duurzame overheidsfinanciën nodig voor economische groei. Structurele hervormingen kunnen een groot verschil maken in de periferie van de eurozone Volgens Goldman Sachs kunnen structurele hervormingen een groot verschil maken in de kosten van de aanpassingen in de periferie van de eurozone. De bank geeft ook commentaar op de mogelijkheden van de perifere eurolanden om zich aan te passen op basis van hun huidige structuur, en merkt op dat het voordelig zou zijn als het hervormingsproces in de kernlanden en in de periferie meer symmetrisch verloopt.