Volgens specialisten liggen de zwakke vooruitzichten van Duitse ondernemers over de economie en solide cijfers uit de vastgoedmarkt van de Verenigde Staten aan de basis van het kleiner wordend verschil tussen de euro en de dollar .

Cijfers van de Instituut voor Economische Research (IFO) toonden aan dat het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie voor de vijfde maand op rij zakte. Het vertrouwenspeil bereikte daarenboven het laagste niveau in 17 maanden tijd.

De dollar daarentegen blijft groeien. Een toename die te danken is aan de stijgende verkoop van nieuwe woningen. De verkoop steeg naar het hoogste niveau sinds 2008 en nam een sprong van 18 procent. De grootste vooruitgang van de afgelopen 22 jaar. (Belga/NS)

Volgens specialisten liggen de zwakke vooruitzichten van Duitse ondernemers over de economie en solide cijfers uit de vastgoedmarkt van de Verenigde Staten aan de basis van het kleiner wordend verschil tussen de euro en de dollar .Cijfers van de Instituut voor Economische Research (IFO) toonden aan dat het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie voor de vijfde maand op rij zakte. Het vertrouwenspeil bereikte daarenboven het laagste niveau in 17 maanden tijd. De dollar daarentegen blijft groeien. Een toename die te danken is aan de stijgende verkoop van nieuwe woningen. De verkoop steeg naar het hoogste niveau sinds 2008 en nam een sprong van 18 procent. De grootste vooruitgang van de afgelopen 22 jaar. (Belga/NS)